fredag, mars 02, 2007

The Secret

Har ni hört talas om filmen The Secret?
Jag snubblade över den via Oprah som pratade om den i sitt program på Amerikansk tv för ett tag sen.

Detta är ett citat från en svensk sida: "

"The secret, hemligheten är en film med 24 inspirerande ledare och tänkare som lär oss om lagen om attraktion: det vi tänker och fokuserar på får vi mer av. En kunskap som tidigare bara några få kände till, men som nu sprids med vindens hastighet.

Rhonda Byrne som tagit initiativ till att göra filmen, hade egna problem i livet. Hon fick höra talas om hemligheten och sökte sedan rätt på människor som tillämpar lagen om attraktion. Det hon fann ledde till att hon ville sprida kunskapen så mycket som möjligt."

Se den- även om man kan tycka att vissa av idéerna är lite för materialistiska för oss miljömedvetna svenskar (!) så har den ett intressant budskap. Det är egentligen inte ny kunskap men den är förpackat på ett nytt sätt som gör att man kan ta till sig det och börja praktisera det på sig själv. För alla vet ju att placeboeffekten och självuppfyllande profetian faktiskt fungerar. Så det man tänker på det händer... och som du tänker att du är - så blir du.
Det är det som kallas "Laws of attraction".

1 kommentar:

Fia sa...

Hmm, låter som en riktigt intressant film, måste jag se!
Ha en skön helg ni också. Vi ska fira Kalle hela helgen med släktkalas på lördan och barnkalas på söndan. Hoppas man hinner ut nåt i finvädret!