torsdag, augusti 09, 2007

Små djur och stora

Måste rapportera från turen till Lycksele. Givetvis åkte vi på den varmaste dagen på länge....

vi startade kl 7 och då var det lagom svalt. Vi tog en frukostpaus efter vägen. När vi kom fram till djurparken vid 12-tiden var det väldigt varmt. Vi pustade uppför backarna i parken och svetten pärlade... men vi fick se några fina djur, bla lodjurs ungar, sälar, björnar mm.




Vi bodde på Hotel Lappland som är fint beläget vid älven. Vi åt middag och fick oss några stänkare innan vi utmattade och varma la oss för kvällen. Följande dag hade vi bättre energi när vi startade med en rejäl hotellfrukost. Därefter besökte vi Lyckolandet, också på djurparken, och fick prova på linbana, trampbåtar, nautic jet, karuseller mm.



Det var riktigt bra och jag tror barnen var mer nöjd med detta än med djuren. Vi avverkade stället på ett par timmar och sen gav vi oss av ner mot kusten och Umeå. Där hälsade vi på vänner som vi inte sett på flera år och fick en underbar middag vid klipporna utmed havet. De har ett nybyggt hus som är så fint så jag hade velat gå runt med kameran och fota varje blomma och varje stileben av vackra saker som min väninna satt iordning....



Kl 20.30 satte vi på pyjamas och borstade barnens tänder och åkte hemåt. Det tog nästan 4 timmar från dörr till dörr och R och jag njöt av att barnen sov och att vi kunde lyssna på reprisen av Sommar och njuta av det vackra lanskapet som vi åkte förbi på vägen hem.

Dagen efter sken solen igen så då bar det av ut åt Alskär som är en underbar liten holme inte så långt från oss. Där finns en underbar sandstrand och en rolig sandtunga från vilken man kan dyka rätt ut. Barnen badade med flytväst och vi hade jättekul. Vi åt middag och stannade till det började skymma vid 20.30 tiden.




Nu har jag fått vara på Alskär så nu är sommaren komplett.

Inga kommentarer: