måndag, februari 19, 2007

Bloggvänner och sånt

Såg just en rolig grej: Min lilla namntävling som S vann är omnämnd på Klotets sida idag och där beskrivs också ett nytt bloggprojekt där namnet kommer att ingå. Häftligt!!!

Ännu en kompis har gett sig på att blogga och skriver klokt och bra om miljön-Besök dennes blogg.

Din ekologiska guide tipsar om en artikel om ökad förfrågan på ekomat. (Ökad förfrågan leder till att våra lokala producenter inte hinner med och att ekomaten numer importeras från tex Mexico. )
Jag har själv börjat söka mer efter ekologiska produkter och försööööker ta lokalproducerat från mejerihyllan. Det går sisådär ;-)

Annars har helgen gått i tapeternas tecken... och vattkoppornas. Så vi har mest varit hemma men fick middag hos J och L igår vilket vi uppskattade mycket. Ikväll klagade E på att hon frös och gick tvärt och la sig så vi får se vilken sjuka hon vaknar upp med inatt. (Hoppas inte den fruktade VKS- Jag har nästan fått fobi för den...Längar till "säsongen" är över så man slipper att den tillochmed pratas om på Let´s dance. Mitt i fredagsmyset!!)

Angående LCHF maten så går det sisådär just nu. Är inne i en svacka som är såååå djup. Det är inte att jag slutat tro på idén som sådan men eftersom jag inte kommit tillbaks på banan efter jul så känns det helt hopplöst... och så är det födelsedagar och fester och middagar och annat trevligt var och var annan dag... och imorgon är det FETTISDAG- och jag älskar semlor så en sån måste jag bara ha!! Jag trivs bra med att äta LCHF men det är just dessa tillfällen som det känns så trist- att måsta tacka nej till det som bjuds, att måsta ha med egen mat när man är bortbjuden, inte kunna ta lite vin eller att försöka undvika mjöl i maten på skolan där de serverar jättekolhydratrika köttbullar med en sk "gräddsås" som dryper av mjölredning. Hur ska man kunna leva detta liv med alla dessa "hinder"? Det hörs ju att det inte håller i länden. Så jag får vara fet. Förlåt!

3 kommentarer:

Ann-Christin sa...

Jag har själv börjat GI:a fr.o.m igår. Det går hyfsat och jag gick faktiskt till jbobet idag - heja mig. Vi får väl se hur det går om en vecka när nyhetens behag har lagt sig. En rolig sak som jag gjorde igårkväll var att jämföra fas 1 i olika LHC dieter, Motignac, South beach och GI Olas bok. Olas känns rätt lagom, svensk och skön men usch för att sötningsmedel de får i sig i Sout beach. Hellre lite mindre vanligt socker (eller inget alls)än alla artificiella sötningsmedel känner jag.

Maria sa...

GI- metoden verkar bra. Jag körde den förut med OLas bok -mådde bra men gick inte ner nått och suget på kolhydrater var kvar så det var därför jag började med LCHF- för att totalt skippa kollisar och bli av med mitt sug efter bröd och fika etc. Nu är mkt av suget borta men beteendet/tröst/belöningsfunktionenhar inte riktigt lagt sig så jag faller dit då och då. Jag tror jag behöver röra på mig mer men just nu är det hopplöst att få tid till det.

Bett R World sa...

Jag har också testat GI och gick ner tio kilo (ca 1kg/månad). Som sötningsmedel använder jag fruktsocker (finns på ica) som har GI 19, tror jag och smakar precis som socker.

Du la en kommentar på min blogg - klotet 2007 - där jag frågade om hjälp till min beta-testning av cyber planetista. Om du vill testa, kan du väl maila mig cyberplanetista@hotmail.com, så skickar jag länken till bloggen nu (vill inte lämna ut bloggen till allmänheten innan jag vet att idén funkar och behåller din mailadress hemlig). Tacksam för alla synpunkter jag kan få!